CYKELVÄG
Hasslöv - Östra Karup

Tack alla som kom och cyklade med oss!
Den 10/5-2018 på Kristihimmelsfärdsdag cyklade vi i Hasslövs byalag tillsammans med många Hasslövsbor för att åter uppmärksamma behovet av en cykelväg mellan Hasslöv och Östra Karup.

Laholms tidning var och gjorde ett reportage. För artikel och bilder tryck på länken nedan.
http://www.laholmstidning.se/2018/05/10/tragen-kamp-for-cykelvag/

Sveriges Radio Halland intervjude Byalagets ordförande Ameli Karlsson samt hennes son Joel. Lyssna gärna på inslaget, tryck på länken nedan.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=6950326


Cykeldag 25 maj
Torsdagen den 25 Maj är det dags för cykeldagen som vi genomför tillsammans med Östra Karups byaråd för att återigen uppmärksamma behovet av en cykelväg mellan samhällena!
Mellan kl 10-11 träffas vi vid fotbollsplanen för att cykla i valfri takt till Östra Karup och ”hem” igen.
Vi hoppas på fint väder och många cyklister!
Man får gärna ta med fikakorg.
 
Varmt välkomna!

Namninsmling
Cykelväg mellan Hassslöv och Östra Karup.
En långvarig kamp om en cykelväg mellan två samhällen sedan 1982.
Nu drar vi igång!
Delta du också!
Till insamlingen
www.namninsamling.com!

Bakgrund:
Sedan 1982 har byalaget i Hasslöv kämpat för en gång&cykelväg mellan Hasslöv och Östra Karup, längs väg 115.
Den tunga trafiken, personbilstrafiken men även turisttrafiken ökar för varje år.
På sträckan är det många partier med skymd sikt och överlag en högre hastighet än den tillåtna. Sträckan som behövs är endast 1,7 km.
Det har varit många turer under åren med Laholms kommun, Båstad kommun, Trafikverket Halland och trafikverket Skåne, men tyvärr utan resultat.
Tillsammans med Östra Karups byaråd gör vi nu en namninsamling och en cykeldag för att få berörda parter att lyssna och förstå behovet av denna cykelväg!
Cykelvägen skulle gynna alla boende i båda samhällena, ungdomar som tränar fotboll, tågpendlare som använder Båstad nya station, mm.
 
Den 25 Maj har vi en gemensam cykeldag för att uppmärksamma denna långa kamp om denna korta sträcka!
Välkomna att deltaga!


Senast nytt 161109:
Nu drar vi igång en ny offensiv. Vi samarbetar med Byalaget i Östra Karup.
Det blir nya skrivelser till kommunerna och Trafikverket. Tidigt i vår planerar vi en cykelmanifestation längs vägen då vi bjuder in media och överlämnar våra insamlade namnunderskrifter till inbjudna beslutsfattare.


Senast nytt 150714:
Nu är Regional cykelplan för Halland 2015-2025 klar. Efter våra protester påstod våra kommunalpolitiker att man tog med vår cykelväg när man lämnade in sina önskemål till Region Halland. Om detta är sant måste den ha ramlat bort på vägen för den finns inte med. Nu var det endast Centern som trodde på att regionen skulle vara med och betala. De andra partierna tänker sig att Båstads- och Laholms kommuner får bygga den själva om den ska bli av. Beslut togs i kommunstyrelsen i våras. Nu gäller det att den inte glöms bort när det är dags för budgetarbete i höst. Vi får hjälpas åt att påminna!

Om du vill läsa cykelplanen finns den här nedanför. Här står bl a att man ska prioritera cykelvägar som underlättar för kollektivåkande. För oss om inte har någon bussförbindelse är det en förutsättning.


Bakgrund:
I april 1982 började vår strävan att få cykelväg mellan Östra Karup och Hasslöv. Många skrivelsser har sedan skickats genom åren. Nu skickade vi in skrivelse till Trafikverket, Båstads- och Laholms kommuner i förra veckan. Vi samverkar med Byarådet i Östra Karup och övriga föreningar i båda byarna.
Den 7 oktober skrev Hallandsposten om cykelvägen. Läs artikel här!
Den 8 oktober skrev Hallandsposten att man på kommunen inte tror att det är realistiskt förrän 2025. Läs artikeln här!
Hur går vi nu vidare? Vi kan inte vänta längre! När den nya stationen i Hemmeslöv börjar användas bör vi kunna cykla dit.